Michel leest meer boeken

Wordt me daar Arnon Grünberg even haarfijn gefileerd zeg:

Grunberg beschrijft sex overigens als een vegetariër met een vogelfobie, die probeert uit te leggen hoe een kip te slachten en te ontbenen: “Na enig zoeken en rondtasten heeft hij haar clitoris gevonden en nu laat hij niet los” — whatever, gast.

Ben het trouwens ook helemaal eens met zijn algemene houding tegenover de Nederlandstalige literatuur:

Ronduit toegegeven: ik heb het doorgaans niet voor het Nederlandstalige boek. Een reus in Nederland en Vlaanderen, da’s vaak zoiets als De Gootste Dwerg Ter Wereld, en het overkomt me bijzonder weinig dat ik volwassenenboeken lees in het Nederlands waar ik geen krullende tenen van krijg.

Er zijn een paar uitzonderinging: Mulisch heb ik toch een paar goede boeken van gelezen, De Komst van Joachim Stiller was ook aardig en idem voor Lijmen en Max Havelaar is zeer zeker een boek dat zich met de wereldtop kan meten, maar daarna heb je het wel gehad. Het interesseert me ook gewoon niet waar Hollandse schrijvers zich mee bezig houden moet ik ook eerlijk zeggen. Het enige jammere is dat ook op science fiction en fantasy gebied er weinig te genieten is, wat natuurlijk ook komt omdat de markt voor Nederlandse schrijvers in het genre zo klein is — waarom het proberen met een Jaap Boekenstijn als je gewoon een oude Heinlein kan vertalen/heruitgeven en veel meer kan verkopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>