Geen visum voor Palestijnse premier

De redenen om geen visum te verlenen? Hamas zou de staat Israel niet erkennen en het geweld niet afzweren:

Haniyeh krijgt geen visum omdat Hamas op de Europese lijst van terroristische organisaties staat, zo liet Verhagen weten. De Palestijnse regering erkent de staat Israël niet en heeft geweld tegen de staat Israël niet afgezworen. Om die reden wil Verhagen alleen dialoog voeren met individuele leden van de Palestijnse regering die wel aan die voorwaarden voldoen, om zo de gematigde krachten te steunen.

Vreemd genoeg heeft Maxime Verhagen en het CDA er geen moeite mee dat Israel veel vaker en grover geweld gebruikt tegen de Palestinijnen in Israel en de bezette gebieden -kijk voor de grap maar eens naar de verhouding van Israeliers en Palestijnen die omkomen door geweld – en ook het recht van de Palestijnen om te leven in het land waar
ze geboren zijn en hun families eeuwen hebben gewoond niet erkent.

Nee, net zoals (bijna) altijd met de Nederlandse Midden-Oosten politiek moet de liefde weer van één kant komen. Israel kan blijven doen wat het altijd doet, maar de Palestijnen mogen zich daar niet tegen verzetten. Dat de huidige Hamas regering de steun heeft van het merendeel van de Palestijnse bevolking en democratisch gekozen is en daarnaast al sinds jaren een éénzijdige wapenstilstand in acht heeft genomen doet niet ter zake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *