Hooligans zijn hooligans, Marokkaans of niet

Wat een domme opwinding weer over het voetbalhooliganisme dat dinsdag bij de oefenwedstrijd Jong Oranje – Jong Marokko plaats vond. Laten we wel wezen, dit soort voetbalgeweld is schering en inslag, denk bv. maar aan wat er op het Leidseplein gebeurde niet zolang geleden toen Ajax geheel onverdiend de Beker won, of wat die Ado aanhangers deden met hun eigen stadium. We kijken er geeneens meer vanop, maar nu zijn het Marokkanen die het doen en dan is het land weer te klein.

Hooligans zijn hooligans, of ze nu Marokko ondersteunen, ADO Den Haag of Ajax, criminelen en meelopers end ie kun je het team dat ze zogenaamd “supporten” niet aanrekenen.

One thought on “Hooligans zijn hooligans, Marokkaans of niet

  1. Groot gelijk, voetbalhooligans zijn er van alle soorten, maten en nationaliteiten en het is enkel een manier voor Wilders om het extreem-rechtse gedachtengoed te promoten, maar hij kan er ook niet omheen dat het FIFA-voetbal een internationale aangelegenheid is (sedert al bijna honderd jaar)en dat hij niet zomaar kan beslissen om niet meer tegen de landen te spelen die hij zelf niet graag ziet komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *