Uit het Nationaal Archief (1): het eerste WK van Oranje

Kopbal van Joop van Nellen op het Zwitserse doel. In het midden kijkt Beb Bakhuys toe

Het Nationaal Archief kan misschien een beetje stoffig overkomen, maar ze zijn wel hip genoeg om met hun tijd mee te gaan en de foto collectie online te zetten. En daar zitten leuke beelden bij, zoals deze hierbij, uit de eerste en enige wedstrijd van Oranje op het eerste WK, van 1934, waaraan ze deelnamen. Zwitserland won helaas met 3-2 en het was einde oefening. Holland was nog niet de voetbal grootmacht die het later zou worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>