…Of toch wel?

Dacht ik eergister nog dat het nieuwe kabinet inderdaad de privatisering van Schiphol had stopgezet, nu blijkt dat er toch ruimte is voor onderhandse verkoop:

Gisterochtend meldden ingewijden dat het regeerakkoord een streep zet door de privatisering. Nu de complete tekst beschikbaar is, blijkt alleen de beursgang te zijn geschrapt.

Het CDA gaat ervan uit dat Schiphol en Amsterdam uiterlijk eind 2007 een overeenkomst sluiten over onderhandse verkoop van de aandelen van de stad. ”Anders gaan wij in Den Haag over dingen nadenken,” zegt CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp, waarmee hij vermoedelijk zinspeelt op de mogelijkheid dat de Amsterdamse blokkade van privatisering wordt voorgedragen voor vernietiging door de Kroon – precies zoals VVD-minister Gerrit Zalm eerder heeft geprobeerd.

De PvdA erkent dat onderhandse verkoop ‘in theorie’ mogelijk is. ”Maar het ligt niet erg voor de hand,” zegt Kamerlid Diederik Samsom, ”want Amsterdam is tegen. Uitgangspunt is dat we er met Amsterdam uitkomen.”

Dat kan dus nog interessant worden, als PvdA en CDA inderdaad zo rechtlijnig tegenover elkaar komen te staan over dit onderwerp.

Tags:
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *