Staking sleept voort

De havenslepers in Rotterdam staken voor een betere CAO:

De Smit-medewerkers willen onder meer een hogere éénmalige bijdrage, meer ouderendagen en een vergoeding voor de hogere ziektekostenpremies. De directie van Smit heeft een loonsverhoging geboden van acht procent in twee jaar plus een bonus van 4000 euro. Volgens de vakbonden van FNV en De Unie is dat te weinig.

“Het is jammer dat het zo ver is gekomen,” sprak bestuurder Janine Keller van De Unie vanmorgen aan boord van de Smit Thamesbank in Schiedam. “We vragen geen gekke dingen. Er worden enorme winsten gemaakt, daar willen de mensen wat van terugzien.”

Ook voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten was naar Schiedam gekomen om de stakers een hart onder de riem te steken. “Wij vinden dat jullie op een gezonde manier je pensioen moeten halen. Het gaat goed met Smit, jullie zijn een van de trekkers van de economie. Dat moet beloond worden.”

Het tijdschip van de staking is goed gekozen, want volgens het artikel zijn “als gevolg van de storm twee weken geleden en de acties bij de douane [..] veel havenbedrijven nog steeds bezig met het wegwerken van achterstanden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *