Staak! Staak! Staak!

Respect voor de schoonmakers van Schiphol:

En voor de stakers bij het Hema distributiekantoor:

Gisteren was er paniek bij het Utrechtse distributiecentrum van de Hema. Een ruime meerderheid van de werknemers heeft, op aandringen van de FNV, gestaakt. De eisen zijn extra geld voor de nachtdienst en 3,5% extra loon in plaats van een voorgestelde loonsverlaging.

Hoewel de Hema tot nog toe weinig last lijkt te hebben van de huidige crisis, wordt er toch flink bezuinigd. ‘Ze kunnen ons niet eens vertellen wat de problemen zijn!’ Hoewel de actie vrij stroef begon en een aantal mensen van de ochtendploeg toch weer aan het werk gingen, is volgens de avondploeg de staking toch op een succes uitgelopen.

De recessie is veroorzaakt door de parasieten aan de top en in de beleggersclubs, maar de mensen die tot nu toe de klappen krijgen zijn de zwakste, meest onderbetaalde arbeiders van ons land: schoonmakers, postbodes, noem maar op. Maar het zullen niet alleen zij zijn die de crisis moeten gaan betalen. Als de plannen van het kabinet doorgaan dan gaan wij allemaal eerst ons geld gebruiken om hun rotzooi op te ruimen waarna wij nog jaren of decennia mogen kromliggen om de kosten te betalen.

Genoeg is genoeg: wij betalen jullie crisis niet! Meer aktie, meer verzet, meer staken en niet klakkeloos meegaan met opgedrongen sociale akkoorden die allesbehalve sociaal zijn, met het slikken van bezuinigingen onder het dreigement dat het anders wel eens nog erger zou kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *